Akuta problem med tänderna

När man minst anar det ställer de små tandtrollen till det. Ett obehandlat hål kan göra fruktansvärt ont. Hos en tandläkare lokaliserar man problemen som finns för att sedan åtgärda dem.

Tandvärk vill ingen gå runt med. Dessvärre är det ändå många som råkar ut för det. För att hålla borta problem med tänderna behöver man sköta dem bra redan hemma. Borsta dem tillräckligt mycket, använda tandtråd och inte äta eller dricka sådant med för mycket socker i. Det är viktigt att inte glömma tandtråden då den kommer åt på ställen tandborsten inte når. Att avsluta med en bra munskölj är både bra och trevligt för munnen. Detta är en del av de saker man kan göra själv i hemmet.

Oro inför besöket

Idag är det ganska vanligt att man är orolig inför sitt tandläkarbesök. Detta är även något tandläkarna är medvetna om. Givetvis gör de vad de kan för att ditt besök ska bli så behagligt som möjligt. Har du en grov skräck kan du prata med dem innan om det. De finns även de fall där man får lugnande för att besöket inte ska vara för jobbigt.

Det bästa du kan göra är att ha en öppen dialog och berätta om dina problem. Hos en tandläkare finns det inget man behöver vara rädd för, de har så stor kunskap kring tänderna och munnen. De gör inget innan de berättat för dig så du är okej och med på allt som händer. Låt aldrig rädslan hindra dig från att ta hand om din mun. Läs mer om akuttandvård på denna hemsida: https://www.akuttandvårdgöteborg.nu

9 Mar 2021