Är det dags för ett besök hos tandläkaren?

Det är viktigt att regelbundet få en undersökning av tänderna för att på så sätt ha chansen till att förbättra munhygienen om det krävs. Med en bra munhygien kan du slippa hål och tandlossning.

Att gå till tandläkaren är något alla bör göra och gärna regelbundet för att på så sätt förebygga eventuella problem i framtiden. En undersökning tar inte speciellt lång tid, cirka 30 minuter brukar det ta och sedan är det klart. Det finns mycket man kan få hjälp med hos tandläkaren, det kan vara alltifrån att laga ett hål till att utföra en tandreglering. Om man letar efter en mottagning som erbjuder allt inom tandvård i Malmö så kan man hitta det man söker med ett snabbt knapptryck på nätet.

Tandhygienisten gör det extra rent i munnen

Om man behöver hjälp med att ta bort plack och karies så får man spendera lite extra tid hos tandhygienisten som gör munnen ren och det känns så skönt efteråt. Och med en ordentlig rengjord mun så är det lättare att grundligt rengöra tänderna hemma i fortsättningen.

För att hålla tänderna rena så bör man förutom att borsta dem varje dag också se till använda tandtråd och även gärna en munskölj. Det är mycket populärt att använda sig av eltandborstar och de är riktigt bra på att rengöra ordentligt. En eltandborste har lättare att komma åt där det kan vara svårt att borsta med en vanlig tandborste och den talar om när man har borstat i två minuter.

24 Feb 2021