Bra tandläkare i Stockholm för hela familjen

En bra tandläkare i Stockholm är guld värd. Det är någon som hela familjen kan gå till tillsammans för att ha en bra munhälsa. Du kan välja mellan Folktandvården eller privat tandläkare.

Hela familjen ska besöka tandläkare i Stockholm regelbundet för att munhälsan ska vara på topp. Om du bor i Stockholm finns det många kliniker, både Folktandvården och privata kliniker. Folktandvården är gratis för ditt barn fram till 23 års ålder, vilket är anledningen till att många väljer att stanna hos Folktandvården istället för att gå privat. Om du hellre vill gå till en privattandläkare kan du be om en prislista hos tandläkaren. Vilket du än väljer är det viktiga att du och familjen känner er trygga med ert val av tandläkare.

Att tänka på inför val av tandläkare för barnen

Det är viktigt att barnen redan från början får ett bra förhållande med tandläkaren och att de inte är rädda. För rädsla för tandläkare är tyvärr något som kan fortsätta hela vägen till vuxenlivet. När barnet är ett år blir de inbjudna till Folktandvården för en liten undersökning och att diskutera hur du bäst tar hand om barnets tänder. Det är ditt val om du vill att barnet ska fortsätta att gå där eller om du vill flytta till en annan tandläkare. Att kliniken är barnvänlig är något som är viktigt. Det ska finnas leksaker, böcker och roliga affischer i själva undersökningsrummet. Att tandläkaren är naturlig med ditt barn är även något att tänka på.

27 Sep 2021