Flexibla tandläkarmottagningar i Malmö

En ständigt växande befolkning har skapar nya behov. Detta syns inte minst vad gäller tandvård. I många delar av landet brottas man med tandläkarbrist: folk har ingen tandläkare att gå till och tvingas åka i flera mil enbart för att få en undersökning utförd. I andra delar av landet ses det motsatta: i exempelvis Malmö, Stockholm och Göteborg finns det en hög konkurrens mellan tandläkare. Det senare har fört med sig någonting väldigt positivt i form av mer flexibilitet och mer personlig vård.

Att besöka en tandläkare i exempelvis Malmö är något som kräver en uppoffring. Dels så handlar det om att man ska betala för tjänsten och dels så handlar det även om att man måste ta ledigt från sitt jobb. Två ekonomiska bortfall som inte alla klarar av. Detta har emellertid förändrats. Idag så har många tandläkarmottagningar i Malmö insett värdet av att vara tillgängliga.

Man vet att folk i gemen ofta arbetar åtminstone fram till klockan 17.00. Då finns det heller ingen mening att själv stänga mottagningen då. Istället håller man öppet fram till 20-21.00 och ger därigenom också fler möjligheten till tandvård utan att förlora inkomst. Detsamma gäller för öppettider under helger: varför inte erbjuda öppet då de flesta har möjlighet att gå till en tandläkare utan att behöva ändra i schemat?

Gällande betalningen har man också gjort nödvändiga korrigeringar. Inte alla har möjligheten att betala en undersökning eller en behandling direkt. Därför så kan man numera istället välja att dela upp betalningen utifrån den egna ekonomin: man lägger några hundralappar i flera månader snarare än att direkt betala exempelvis 2000 kronor. Detta är några exempel på hur tandläkarmottagningar mött den nya tidens krav.

Akuttandläkare i Malmö - du får vård snabbt

Ett annat exempel gäller möjligheten att snabbt få vård. Har du slagit ut en tand i Malmö så vet du också att en snabb aktion och en snabb behandling ger dig bättre odds till att A) få tanden på plats igen och B) slippa framtida problem. Ju snabbare man kommer i kontakt med en akuttandläkare i Malmö - desto större chans har man att hitta en bättre lösning.

Idag finns akuttandläkare tillgängliga på vissa privata mottagningar i Malmö där man står under jour; redo att rycka in så fort en olycka sker. Detsamma gäller för akut tandvärk: oavsett om du får tandvärk under en lunch på en lördag eller vid middagstid en vardag så kan du ringa en mottagning och direkt få en chans till en behandling av en akuttandläkare. Detta gör skillnad.

Istället för att tvingas söka dig till akuten, sitta i väntrummet och sakteliga vänta in din tur där så får du chansen att få en snabb, effektiv och säker behandling hos en tandläkare - på dennes mottagning. Detta ger dig goda odds att de facto både få behålla din tand och se att den även fungerar precis som vanligt efter att behandlingen avslutats.

Det här är en välkommen trend som vi hoppas kan sprida sig även till övriga delar av Sverige. Den moderne tandläkaren finns där behovet är. Oavsett om det handlar om vardagliga undersökningar eller om akuta problem.

Här är en tandläkare i Malmö som erbjuder akut hjälp: www.akuttandläkareimalmö.se

14 Sep 2020