Förebyggande för tänderna

Alla förtjänar god tandvård. Att ha besvär med tänderna kan ställa till med stora problem. Gå till tandläkaren som hjälper till att förebygga, utreda och behandla sjukdomar och skador.

Gör det du kan för att få en god tandhälsa hemma. Genom att noggrant minst två gånger per dag borsta dina tänder, använda tandtråd dagligen samt skölja munnen med munskölj gör du en stor del. Utöver det kan du även hålla dig borta från för mycket socker, både godis och kolsyrat. Läsk är ofta en stor bov till skador på tänderna, och är det med socker i är den värre. Gör din del hemma så gör tandläkaren sin när du kommer till din tandkontroll. Med detta kan du slippa många problem som kan uppstå med tänderna och munnen.

Hur mycket kostar det?

Det är helt omöjligt att svara på vad det kostar då det beror på vad för behandling som behövs. Många har hemsidor och där kan man ofta finna den nödvändiga information man behöver. Behöver du mer prisuppgifter eller har frågor som du inte hittar svaren på kan du både maila och ringa kliniken. Tandvården är gratis till och med det år du fyller 23 år. Efter det får man betala sin tandvård själv. Har man sedan tidigare felfria tänder kan man ta en försäkring för tänderna. När man är äldre har man även rätt till det statliga tandvårdsstödet. För att slippa stora problem bör du både se efter tänderna samt låta en tandläkare kontrollera dem minst en gång per år. Mer information hittar du på denna sida: solnatandläkarmottagning.se

10 Feb 2021