Har du tappat ditt leende?

Ett leende ska aldrig tappas bort. Även då livet haltar som värst blir allt bättre om vi ler. Rent fysiologiskt är det sant. När vi använder de muskler som gör att vi ler så mår vi bättre.

Ett förlorat leende kan förstås bero på många olika omständigheter. I vissa situationer kan vi inte le. Vi ska ändå inte gå alltför allvarliga alltför länge. Livet har sina vändningar och livet på Sveriges framsida är inte dåligt.

Beror ditt borttappade leende på dina tänder behöver du göra något åt saken. Många har det jobbigt med färg och utseende på tänderna. De kan vara missfärgade efter lång njutning med kaffe, te och cigaretter. De kan också fått förändringar i färgen efter olyckshändelser eller sjukdom. En teknik som hjälpt många är skalfasader. Där fäster man mycket tunna skal av porslin över dina tänder. Färgen tar du fram i samråd med din tandläkare.

Att sätta in och använda skalfasader

Det vanliga då skalfasader sätts in är att man börjar med ett besök och en undersökning. Sedan kommer du fram till en plan tillsammans med en tandvårdsklinik i Göteborg. De flesta kliniker behöver montera skalfasader genom att först slipa dina tänder. Väljer du rätt klinik kan du dock slippa det momentet.

Dina skalfasader tillverkas i porslin och är mycket tunna. När de monterats känner du ytterst lite skillnad i tjockleken men enorm skillnad i utseendet. Du sköter dem givetvis mycket noga och de monteras permanent.

Har du börjat le än? Inte? Ta då kontakt med din tandläkare snarast.

14 Apr 2021