Pålitliga implantat

När man går till tandläkaren och betalar mycket pengar vill man gärna att det som görs ska hålla så länge som möjligt. Behöver du tandimplantat men är osäker på hur det fungerar? Läs vidare här.

Ibland går våra tänder sönder, de går inte ens att laga. Då kan det vara bra att veta att det finns implantat att sätta in, så man slipper att gå omkring med en glugg i munnen. Sitter tanden på ett ställe där det inte syns och om den inte behövs för att tugga maten, då kan ju gluggen gärna få vara kvar. Men det är inte särskilt roligt med en stor glugg i munnen som syns varje gång man ler eller öppnar munnen. Då behöver man gå till tandläkaren och få ett tandimplantat insatt. Letar du efter en tandvårdsmottagning som sätter in tandimplantat i Bromma?

Hur går det till?

Man kan få ett tandimplantat insatt hos alla tandläkare som finns i landet. Man får helt enkelt vända sig till den tandläkarmottagning som finns i ens egen kommun, eller söka sig till närliggande orter om det skulle vara fullt på ens egen.

Ett tandimplantat fungerar och ser ut som en riktig tand, bara det att den är gjord i plast. Insättningen innebär att en titanskruv placeras in i käkbenet och när denna sedan läkt så sätts den nya konstgjorda tanden på plats. För att få sätta in ett tandimplantat så behöver munhälsan i övrigt vara god, inga infektioner får förekomma. I sådana fall får insättning av implantatet vänta tills infektionen gått över.

2 Dec 2020