Saker att tänka på om man ska byta tandläkare

Få människor tycker om att gå till tandläkaren och kanske är det därför som många hoppar över besöken. Letar man efter en ny tandläkare kan det därför vara bra att först göra lite research.

Har man precis flyttat till en ny stad eller ett nytt område, eller om tandläkaren man brukar gå till har gått i pension, är det läge att leta efter en ny tandläkare. Det samma gäller naturligtvis om man inte är nöjd med sin nuvarande tandläkare. Det är inte alltid så lätt att veta vem man ska välja, men har man flyttat kan man fråga sin gamla tandläkare om hen har någon att rekommendera på den nya orten. Är man i behov av någon slags specialistbehandling, som tandimplantat eller tandreglering, bör man välja en tandläkare som har specialkompetens. Det underlättar också om tandvårdskliniken inte ligger alltför långt bort från hemmet eller där man arbetar.

Priserna kan variera

Man kan välja att gå till privat tandläkare i Solna eller till folktandvården. Priserna kan dock variera mellan de olika tandvårdsklinikerna och det kan vara bra att i förväg kolla upp vad det kostar. Särskilt om det gäller specialistbehandlingar eller större lagningar då man faktiskt kan spara flera tusenlappar genom att gå till rätt tandläkare. Det brukar finnas prislistor publicerade på de olika klinikernas hemsidor, men man kan också ringa och fråga. En tandläkare ska också innan en behandling påbörjas kunna ge ett ungefärligt pris. Tycker man att det verkar dyrt kan det löna sig att konsultera en annan tandläkare.

 

9 Nov 2020