Se om din mun

Att gå till tandläkaren regelbundet är det bästa du kan göra för din tandhälsa. Ett besök förhindrar att små problem blir stora problem. Din tandklinik hjälper dig att hålla munnen frisk.

Att besöka tandläkaren är inte mångas favoritsysselsättning. Alltför många förknippar tandläkare med smärta och kostnader. Vissa är ängsliga för bedövning, andra för borrar. Återigen andra bekymrar sig mest för kostnaden.

Vad de flesta då inte tänker på är att regelbundna besök hos tandläkaren faktiskt förhindrar smärta och kostnader! Den som tar sig iväg till tandkliniken får hjälp att upptäcka problem innan de blir värre. Ett litet problem är lätt att åtgärda och kostar inte mycket. Ett stort problem kan betyda många besök och en längre tids problem med smärtor. Vilket väljer du?

Förebyggande vård är alltid bättre än akutvård. Ibland är det ändå så att det är just akutvård man behöver. Olyckor händer och en del medför tandskador. Då är din tandläkare en trygg plats där du får snabb hjälp.

Vad sysslar tandläkaren med?

Hos din tandläkare kan du få hjälp med en rad olika undersökningar och behandlingar. Rekommendationen är att du besöker din klinik en gång per år även om du inte känner av några speciella problem. Tandläkaren kontrollerar din tandstatus. Sedan kan du få besöka tandhygienist för att ta bort tandsten.

Vissa av oss har problem med tänder som växer fel. Också detta är något som kan åtgärdas och din tandläkare är den som hjälper dig. Alla typer av problem med tänder kan åtgärdas snabbt och smidigt. Läs mer om tandläkare på denna sajt: https://www.solnatandläkarna.se 

18 Nov 2020