Tandvård när man behöver den som mest

De flesta av oss älskar nog inte att gå till tandläkaren. Men ibland är det ett måste för att förebygga hål i tänderna eller om har ett akut behov. Exempelvis om man har skadat sig i en olycka.

När man får hjälp med något akut är det alltid värt tiden man sitter där i tandläkarstolen. Många tar kontakt med akuttandvården när man fått tandvärk. När smärtan sätter in är det sant att det känns akut och man behöver hjälp. Det är dock inget nyuppkommet problem som man inte kunde ha förutsett. Ibland missar man dock att det kan bli illa och då är det skönt att det finns tandvårdskliniker som tar emot och kan ge en akut tid inom 24 timmar. Så med det sagt är det konstaterat att alla människor älskar tandläkaren ibland, eller hur?

När kan man behöva akut tandvård?

  • När en tand blivit skadad eller slagits ut
  • Vid kraftig tandvärk
  • När man har tappat en lagning

När något av detta inträffar är det dags att ta kontakt med en tandvårdsklinik. Det gör man lättast genom att googla fram exempelvis “akut tandvård i Göteborg” eller den ort man befinner sig på. Hitta telefonnumret och slå sedan en signal för att få en tid. Svårare är det inte. Många kliniker har som mål att erbjuda en akuttid inom 24 timmar, oftast går det snabbare än så. Det är guld värt när man är i akut behov. Tiden är då just en akuttid, och om tiden inte räcker till så kan det bli en provisorisk lösning för att säkerställa att smärtan är borta eller tanden fått den vård som den behöver just då. Vid behov bokas sedan en ny tid där man gör klart det som behöver göras för att man ska få ett färdigt resultat.

Fler tjänster att ta del av

När man har varit i kontakt med en klinik och fått hjälp i en akut situation, så skadar det inte att kolla up vilka andra tjänster de erbjuder. Många kliniker gör nämligen andra tandrelaterade jobb. Har man något man gått och tänkt på att man vill göra så skadar det inte att kolla upp och se var man kan få den bästa vården och de bästa priserna. Har du tandläkarskräck? Förhör då dig med kliniken vilken policy som finns när det gäller att ta hand om människor med oro. Det bästa är givetvis att höra med andra som varit på kliniken.

8 Oct 2020